Hoe kun je helpen?

Maartje heeft een geweldig positieve instelling en vraagt niet om medelijden: “Er zijn altijd mensen die het slechter hebben.” Toch vinden wij het echt wel sneu als je op je 23ste je leven hier zo plots moet stopzetten, terwijl je dat eigenlijk juist zou moeten opbouwen. En dat in combinatie met de continue pijn en onzekere medische afloop.

Aan haar gezondheidsproblemen kunnen we helaas weinig doen (dat is voor de specialisten al lastig genoeg). Wel kunnen wij met zijn allen Maartjes financiële zorgen wegnemen.

Op 11 mei vertrekt ze naar Australië. Dat is het enige land waarvan ze zeker weet dat ze niet direct door pollen wordt weggejaagd. In Melbourne is het bovendien koud genoeg (gemiddeld 6 tot 12 graden). Minder ontwikkelde landen zijn geen optie, omdat Maartje afhankelijk is van goede medische zorg. Prettige bijkomstigheid: ze heeft in Australië vrienden wonen die haar kunnen oppeppen en zo nodig naar het ziekenhuis kunnen brengen. Die mentale en praktische steun is in deze lastige omstandigheden natuurlijk goud waard!

Het probleem dat speelt (naast alle medische ellende): Maartje kan en mag in Australië niet werken. Ze kan daar dus niet in haar eigen levensonderhoud voorzien. Ondertussen lopen in Nederland de kosten door.

En voor iemand met extreme allergieën is het leven toch al extra duur!

Een paar voorbeelden:

  • Een pitabroodje van AH BASIC kost 7,5 cent. Een glutenvrije variant tien keer zoveel!
  • Een pak halfvolle melk kost 80 cent. Voor een liter lactosevrije melk betaal je 2,70 euro.
  • De zorgverzekering (een goede, want dat is nodig) kost 200 euro per maand.
  • Een luchtfilter om in huis goed te kunnen ademen, vraagt om 250 euro budget.
  • Zonnebrand (na lang zoeken vond ze eindelijk een soort waar ze wél tegen kan) kost 26 euro voor een tubetje van slechts 125 milliliter.

 

Wil je Maartje steunen? Dan is een financiële bijdrage meer dan welkom. Die mag je overmaken naar bankrekeningnummer NL21 RABO 0319 0800 13 (op naam van Maartje Sinot), onder vermelding van ‘hooikoortshorror’.

Een (digitaal) kaartje sturen is natuurlijk ook leuk. Het mailadres: maartjesinot@hotmail.com. Of via de post:

Maartje Sinot
19 Kauri Court Mitcham
VIC 3132  AUSTRALIA

En dan maar hopen dat ze de volgende zomer weer gewoon in eigen land kan doorbrengen!

 

Meer lezen?